1. 2. 2022

Obvezno zavarovanje odgovornosti na smučiščih v Italiji

Od 1. 1. 2022 morate imeti smučarji in drugi, ki uporabljate smučišča v Italiji, sklenjeno zavarovanje odgovornosti za škodo, ki jo povzročite tretjim osebam.

S tem zavarovanjem bo zavarovalnica prevzela finančno breme, ki bi ga od vas zahtevali oškodovanci v primeru nenadnih dogodkov s posledicami, kot so poškodovanje oseb (telesne poškodbe, obolenje ali smrt) in/ali uničenje ali poškodovanje stvari oseb (na primer, da povzročite nesrečo na smučišču, ker ste se zaleteli v drugega smučarja).

Zavarovanje odgovornosti vam zagotavljamo z zavarovanjem potovanj v tujino, ki ga lahko sklenete tudi preko spleta. Ob sklenitvi zavarovanja boste prejeli tudi potrdilo o zavarovanju v angleškem jeziku, ki vam bo v tujini služilo kot dokazilo o sklenjenem zavarovanju.


Višje kritje pri zavarovanju odgovornosti za 100.000 EUR

Vsem, ki že imate sklenjeno ali boste do 30. 4. 2022 sklenili oziroma obnovili letno zavarovanje turističnih potovanj (za večkratna posamezna potovanja v tujino, pri čemer posamezno potovanje traja manj kot 90 dni), bomo do datuma obnove zavarovanja zagotovili kar za 100.000 EUR višje kritje pri zavarovanju odgovornosti, kar pomeni skupno kritje:

  • paket A: do 125.000 EUR,
  • paket B: do 150.000 EUR,
  • paket C: do 200.000 EUR.


Z zavarovanjem potovanj v tujino si boste zagotovili varnost na vsakem koraku, saj ne krije samo odgovornosti, ampak vključuje zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z asistenco in še mnogo več.

<< Nazaj
Complementary Content
${loading}